Sündmus

Erialane inglise keel toitlustusala töötajatele (46 akad t) 23 - 11. Dets Tasuta Viljandi Kutseõppekeskus, Looduse tee 2, Vana-Võidu küla, Viljandi vald, 70108 Viljandi maakond

Kursus on osalejale TASUTA. Kursust finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine" ja selle tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium.
Tasuta kursuse sihtgrupiks on-
- erialase tasemehariduseta täiskasvanud
- keskhariduseta täiskasvanud
- aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+.
Tasuta koolitusel ei saa osaleda täiskasvanud, kes juba õpivad riigieelarvelisel kohal.

 

Sihtgrupp- Turiste teenindavad toitlustusala töötajad, kelle erialane keeleoskus pole piisav või kelle teadmised-oskused on aegunud (50+).

 

Eeldused- Õppija inglise keele oskus peab olema vähemalt A2 tasemel.

 

Koolituse sisu-

1. Enda ja oma töö tutvustamine. Eesmärkide püstitamine.
• Ingliskeelsete terminite nagu „hospitality” ning restoranides, kohvikutes ja hotellides asuvate erinevate tööde ja rollide mõistmine. Isiklike õpieesmärkide seadmine kursusele.
2. Smalltalk. Kultuurilised erinevused inglaste ja eestlaste vahel.
• Klientide tervitamiseks ja abistamiseks vajalikud põhilised fraasid ja suhtlemine. Viisakusväljendid.
3. Toitude koostisosad ja allergeenid.
• Levinud allergeenid ja toiduained, mis neid sisaldavad. Kuidas klientidele selgitada, mida kokk saab või ei saa teha selleks, et vältida allergeenide sattumist toidu sisse.
4. Menüüde tõlkimine
• Kuidas menüüsid inglise keelde tõlkida. Levinud vead, mida tehakse. Toitude ja nende valmistamise sõnavara
5. Köögiseadmed ja -tarvikud, lauanõud.
• Köögiseadmete ja-tarvikute ning lauanõude sõnavara. Kliendi vajaduste ja taotluste mõistmine. Need tunnid toimuvad õppeköögis ja kooli kohvikus.
6. Arveldamine sularahas ja kaardiga.
• Kuidas rääkida klientidega arvest ja maksmisest. Kassaaparaadi kasutamine. Maksmine sularahas ja kaardiga. Kaks tundi kooli kohvikus.
7. Telefonivestlused.
• Klientidega telefoni teel suhtlemine. Lahtiolekuaegade, asukoha ja juhiste selgitamine.
8. Suhtlemine sotsiaalmeedias.
• Sotsiaalmeedias suhtlemine. Millised rakendused on kõige populaarsemad ja miks neid kasutatakse. Kuidas teha kohviku või restorani sotsiaalmeediapostitust. Arusaamine hashtags´st. Fotode tegemise ja postitamise põhitõed.
9. Iseseisev kirjalik töö.
• Täismenüü (eelroad, põhiroad, magustoidud, joogid) loomine inglise keeles.
10. Arvestus. Kirjalik dialoogi vormis lünktest. Suulised dialoogid. Tagasiside iseseisva töö kohta. Kokkuvõtete tegemine.

 

Lektor- Ryan Sandberg

 

Täpsem info ja registreerumine koolitusele toimub SIIN.