Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Valida on:

  • metalli- või puidutööd;
  • kokandus, teenindus, puhastusteenindus;
  • autohooldus- ja remont, auto- või bussijuhtimine;
  • ehitus- ja elektritööd, hoonete tehnosüsteemide ehitus;
  • puit- ja kivihoonete restaureerimine; 
  • pehmemööbli valmistamine ja restaureerimine.

Meie koolis õpetatavaid erialasid toetab ka Töötukassa programm "Tööta ja õpi!".  Tutvu toetuse saamise tingimuste SIIN.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.


Abikokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegVstuvõtt
ÕppeliikkutseõpeÕppevormstatsionaarne töökohapõhine õpeEeldus alustamisekspõhihariduse nõudetaÕppeaeg1 aastaVstuvõttTasemeõppesse vastuvõtt ainult koostöös tööandjaga töökohapõhisesse õppevormi

Õppe- ja rakenduskava

Töökohapõhise õppe (kutseõppe) õppekava ja rakenduskava

Abikoka põhitööks on aidata kokka erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamisel ja serveerimisel. Abikokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning  valmistab toitu vastavalt koka juhendamisele. 

Abikokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.

Õppesisu

Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas 
Toitlustamise alused, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
Teeninduse alused
Abikoka praktilise töö alused
Lõpueksam
Abikoka praktika 

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Õpitubades on võimalus käsitleda toidutooret, abistada kokka toitude valmistamisel ning serveerimisel, mille tulemusel õppija saab planeerida edaspidist tööd toitlustusettevõttes. Õpingute käigus saab õppija ettevalmistuse, et sooritada abikokk EKR 3. taseme kutseeksam. Õppeperioodi ajal võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus.  Võimalus stipendiumiks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, rutiiniga toimetulekut, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted Euroopa Liidus uute ideede ja heade oskustega, mille oled erialal omandanud. Eriala lõpetanu võib töötada toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms. Abikoka ametikohalt on võimalik edasi õppida kokaks.

Tiina Tambet