Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Tule ja õpi õige amet õiges valdkonnas:

  • IT-õpe;
  • kokaõpe;
  • teenindusõpe;
  • autoõpe;
  • metalliõpe;
  • ehitusõpe;
  • mööblirestauraatori õpe;
  • elektriõpe;
  • kutsevaliku õpe.

Meie koolis õpetatavaid erialasid toetab ka Töötukassa programm "Tööta ja õpi!".  Tutvu toetuse saamise tingimustega SIIN.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.


Kokk - 3 a

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegTaseVastuvõtt
Õppeliik kutsekeskharidusÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg3 aastatTase4Vastuvõttkuni 26.06.2023

ESITA AVALDUS 

Õppe- ja rakenduskavad

Koka eriala õppekava ja rakenduskava

Eriala lühitutvustus

Koka õppe käigus omandatakse oskused valmistada erinevaid külmi ja sooje roogi ning jooke etteantud retseptide alusel ja neid serveerida. Kokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning  valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele. Kokk on oma töös korrektne, täpne, peab kinni hügieenireeglitest ja töötab meeskonnas. Kokk vastutab oma töö tulemuse ja kliendi rahulolu eest. Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.

Õppesisu

  •    Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  •    Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  •    Toitlustamine
  •    Menüü planeerimine
  •    Praktiline töö suurköögis
  •    Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  •    Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  •    Praktiline töö restoranis
  •    Praktika
  •    Valikõpingud

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus stipendiumiks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Tiina Tambet