Kokk
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Tase | vastuvõtt |
Õppeliik kutsekeskharidus | Õppevormstatsionaarne koolipõhine õpe | Eeldus alustamisekspõhiharidus | Õppeaeg3 aastat | Tase4 | vastuvõttkuni 26.06.2022 |
Õppeliikkutseõpe | Õppevormmittestatsinaarne õpe | Eeldus alustamisekspõhiharidus | Õppeaeg2 aastat | Tase4 | vastuvõttõppegruppi ei avata |
ESITA AVALDUS:
- statsionaarne koolipõhine õpe põhihariduse baasil
- mittestatsionaarne õpe
Mittestatsionaarne õpe toimub kord kuus sessioonina, reeglina E-R 8.10 - 16.35 vastavalt õppetöögraafikule.
Õppe- ja rakenduskavad
Mittestatsionaaese õppe õppekava ja rakenduskava
Statsionaarse koolipõhise kutsekeskharidusõppe õppekava ja rakenduskava
Koka põhitööks on erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamine ja serveerimine etteantud retseptide alusel. Kokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele. Kokk on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas. Kokk vastutab oma töö tulemuse ja kliendi rahulolu eest.
Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.
Õppesisu
- Toitlustusvaldkonna õpingute alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamine
- Menüü planeerimine
- Praktiline töö suurköögis
- Menüü koostamine ja kalkulatsioon
- Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
- Praktiline töö restoranis
- Praktika
- Valikõpingud
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus stipendiumiks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.
Tiina Tambet
Viimati muudeti:08.07.2022