Köögiabiline - 2 a
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Tase | Vastuvõtt |
Õppeliikkutseõpe | Õppevormstatsionaarne koolipõhine õpe | Eeldus alustamisekspõhihariduse nõudeta | Õppeaeg2 aastat | Tase2 | Vastuvõttkuni 13.08.2023 |
Õppe- ja rakenduskavad
Köögiabilise eriala õppekava ja rakenduskava
Eriala lühitutvustus
Sulle sobib köögiabilise töö, kui koka eriala tundub liiga pingeline ja vastutusrikas, aga köögimaailm on Sinu jaoks justkui teine kodu. Õppimise käigus saab oskused köögis askeldava koka abistamiseks toitude valmistamisel. Köögiabiline valmistab koka juhendamisel süüa, teeb puhastus- ja koristustöid ja järgib ettevõtte enesekontrolliplaani. Köögiabiline peab kinni hügieenireeglitest ja töötab meeskonnas juhendamisel. Köögiabiline töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.
Õppesisu
- Sissejuhatus köögiabilise kutseõpingutesse
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Nõudepesu, puhastamine ja koristamine
- Toiduhügieen
- Teeninduse alused
- Köögiabilise praktilise töö alused
- Ettevalmistus kutseeksamiks
- Köögiabilise praktika
- Valikõpingud
- Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada köögiabiline EKR 2. taseme kutseeksam.
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Õpitubades on võimalus käsitleda toidutooret, abistada kokka toitude valmistamisel ning serveerimisel, mille tulemusel õppija saab planeerida edaspidist tööd toitlustusettevõttes. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus õppetoetuseks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, rutiiniga toimetulekut, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted Euroopa Liidus uute ideede ja heade oskustega, mille oled erialal omandanud. Eriala lõpetanu võib töötada toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms. Köögiabilise ametikohalt on võimalik edasi õppida abikokaks.
Tiina Tambet
Viimati muudeti:18.05.2023