Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Tule ja õpi õige amet õiges valdkonnas:

  • IT-õpe;
  • kokaõpe;
  • teenindusõpe;
  • autoõpe;
  • metalliõpe;
  • ehitusõpe;
  • mööblirestauraatori õpe;
  • elektriõpe;
  • kutsevaliku õpe.

Meie koolis õpetatavaid erialasid toetab ka Töötukassa programm "Tööta ja õpi!".  Tutvu toetuse saamise tingimustega SIIN.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.


Toitlustusteenindus - 3 a (UUS!)

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegTaseVastuvõtt
ÕppeliikkutsekeskharidusÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg3 aastatTase4VastuvõttLisavastuvõtt kuni 13.08

ESITA AVALDUS

Õppe- ja rakenduskavad

Toitlustusteeninduse eriala õppekava ja rakenduskava

Eriala lühitutvustus

Toitlustusteenindaja õppe käigus omandatakse oskused ette valmistada teenindusprotsessi, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid, võtta vastu kliendid, esitleda tooteid ja teenuseid, nõustada kliente ning võtta vastu tellimusi. Toitlustusteenindaja valmistab ja serveerib erinevaid lihtsamaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Toitlustusteenindaja on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas, suhtleb klientidega sõbralikult, lähtuvalt heast tavast. Toitlustusteenindaja töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jm).

Õppesisu

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused 
  • Toitlustuse alused
  • Toitlustusteeninduse alused
  • Toiduvalmistamise alused
  • Joogiõpetus I ehk mittealkohoolsed joogid
  • Restoraniteenindus 
  • Catering ja peoteenindus
  • Joogiõpetus II ehk alkohoolsed joogid 
  • Toitlustusteeninduse praktika 
  • Abikelneri praktika
  • Restoraniteeninduse praktika
  • Lõpphindamine
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Üldõpingud
  • Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelner EKR 4. taseme kutseeksam. 

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus õppetoetuseks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda vahetusevanemaks, vanemkelneriks või teenindusjuhiks. 

Tiina Tambet