Новости

Sõbrapäeval valmistasime lasteaialastega pastat 22. февраля Marge Hein


14. veebruariks 2019 kutsusime külla Krõllipesa lasteaia muumide rühma lapsed, lapsevanemad ja õpetajad. Pasta töötuba juhendasid kokandusõpetaja Lea Kask ja kokaõpilane Oksana Aljošina, abis olid õpilased Hanna-Liis Jaeski ja Lisanne Jaeski. Pooleteist tunni jooksul sai osalistele selgeks, kuidas makaronid valmivad.

Pasta valmistamise töötoa idee tekkis soovist jagada teistega Itaalias õpitud teadmisi, tehnikaid ja oskusi pasta valmistamise osas. Viljandi Kutseõppekeskuse kaks teise kursuse kokaõpilast Oksana Aljošina ja Grete Tselištšev olid 5. nov – 6.  dets praktikal Itaalias Acqui Terme kutseõppeasutuses. Nad osalesid Itaalia kokaõpilastega nii praktilistes kui ka teoreetilistes tundides. Uusi praktilisi oskusi sai 5. – 18. nov ka teenindusõpetaja Gerli Härm, kes osales restoraniteenindajate teenindustundides ja koka eriala õpetaja Lea Kask, kes osales 19. nov – 2. dets toiduvalmistamise tundides. Peale tundide külastamise ja õppeprotsessi jälgimise tutvuti ka ainekavade ning kohaliku toidukultuuriga.

14. veebruariks 2019 kutsusime külla Krõllipesa lasteaia muumide rühma lapsed, lapsevanemad ja õpetajad. Pasta töötuba juhendasid kokandusõpetaja Lea Kask ja kokaõpilane Oksana Aljošina, abis olid õpilased Hanna-Liis Jaeski ja Lisanne Jaeski. Pooleteist tunni jooksul sai osalistele selgeks, kuidas makaronid valmivad.

Pasta valmistamise töötoa idee tekkis soovist jagada teistega Itaalias õpitud teadmisi, tehnikaid ja oskusi pasta valmistamise osas. Viljandi Kutseõppekeskuse kaks teise kursuse kokaõpilast Oksana Aljošina ja Grete Tselištšev olid 5. nov – 6.  dets praktikal Itaalias Acqui Terme kutseõppeasutuses. Nad osalesid Itaalia kokaõpilastega nii praktilistes kui ka teoreetilistes tundides. Uusi praktilisi oskusi sai 5. – 18. nov ka teenindusõpetaja Gerli Härm, kes osales restoraniteenindajate teenindustundides ja koka eriala õpetaja Lea Kask, kes osales 19. nov – 2. dets toiduvalmistamise tundides. Peale tundide külastamise ja õppeprotsessi jälgimise tutvuti ka ainekavade ning kohaliku toidukultuuriga.