Toitlustusteenindus - 3 a

ESITA AVALDUSlink opens on new page

Õppekava Toitlustusteenindus
Õppeliik 4. taseme kutseõpe / kutsekeskharidusõpe
Õppevorm Statsionaarne koolipõhine õpe
Eeltingimused Põhiharidus
Õppeaeg 3 aastat
Vastuvõtt Suvine lisavastuvõtt 01.07 - 11.08.24
Eriala lühitutvustus

Toitlustusteenindaja õppe käigus omandatakse oskused ette valmistada teenindusprotsessi, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid, võtta vastu kliendid, esitleda tooteid ja teenuseid, nõustada kliente ning võtta vastu tellimusi. Toitlustusteenindaja valmistab ja serveerib erinevaid lihtsamaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Toitlustusteenindaja on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas, suhtleb klientidega sõbralikult, lähtuvalt heast tavast. Toitlustusteenindaja töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jm).

Õppekorraldus

Õppesisu

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused 
  • Toitlustuse alused
  • Toitlustusteeninduse alused
  • Toiduvalmistamise alused
  • Joogiõpetus I ehk mittealkohoolsed joogid
  • Restoraniteenindus 
  • Catering ja peoteenindus
  • Joogiõpetus II ehk alkohoolsed joogid 
  • Toitlustusteeninduse praktika 
  • Abikelneri praktika
  • Restoraniteeninduse praktika
  • Lõpphindamine
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Üldõpingud
  • Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelner EKR 4. taseme kutseeksam. 
Õppe- ja rakenduskavad

Toitlustusteeninduse eriala õppekavalink opens on new page ja rakenduskavalink opens on new page

Meie pakume
Kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus õppetoetuseks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega. 
Teilt ootame

Huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

Ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda vahetusevanemaks, vanemkelneriks või teenindusjuhiks. 

Kontakt
Avaldatud 06.02.2023. Viimati muudetud 08.09.2024.