Kokk - 2 a

Kokk - 2 a

ESITA AVALDUS

 

Õppekava Kokk
Õppeliik 4. taseme kutseõpe
Õppevorm Statsionaarne koolipõhine õpe
Eeltingimused Põhiharidus
Õppeaeg 2 aastat
Vastuvõtt 01.04 - 11.08.2024
Eriala lühitutvustus
Tahad hästi süüa - õpi kokaks! Kokaõppe käigus saab oskused valmistada erinevaid külmi ja sooje roogi ning jooke etteantud või ise väljamõeldud retseptide alusel ja neid serveerida. Kokk käib tooraine ja toiduga säästlikult ümber ning valmistab toitu vastavalt klientide soovidele. Kokk vastutab hästi tehtud maitsva toidu eest! Kokk saab tööd toitlustust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Kokana saad valmistada head ning paremat ka oma perele!
Õppekorraldus

Õppes läbitavad teemad:

  •    Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  •    Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  •    Toitlustamine
  •    Menüü planeerimine
  •    Praktiline töö suurköögis
  •    Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  •    Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  •    Praktiline töö restoranis
  •    Praktika
  •    Valikõpingud
  •   Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kokk EKR 4. taseme kutseeksam.

 

Meie pakume
Kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega. Õppe ajal ning aasta peale õpet on võimalus osaleda ka Erasmus+ õpirändes ning sooritada praktikat väljaspool Eestit teises Euroopa riigis.
Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Köögis töötamiseks on vajalik kehtiv tervisetõend ning soetada kokariietus (kokajakk, kokapüksid, põll, müts, kokajalanõud), soovituslikult ka kokanuga, koorimisnuga ja köögiviljanuga.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Kontakt
Avaldatud 01.02.2024. Viimati muudetud 13.03.2024.