Kokk - 1,5 a (sessioonõpe)

Kokk - 1,5 a (sessioonõpe)

ESITA AVALDUSlink opens on new page

Õppekava Kokk
Õppeliik 4. taseme kutseõpe
Õppevorm Mittestatsionaarne õpe
Eeltingimused Põhiharidus
Õppeaeg 1,5 aastat
Vastuvõtt 01.04 - 11.08.2024
Eriala lühitutvustus

Tahad hästi süüa - õpi kokaks! Kokaõppe käigus saab oskused valmistada erinevaid külmi ja sooje roogi ning jooke etteantud või ise väljamõeldud retseptide alusel ja neid serveerida. Kokk käib tooraine ja toiduga säästlikult ümber ning valmistab toitu vastavalt klientide soovidele - kokk vastutab hästi tehtud maitsva toidu eest! Kokk saab tööd toitlustust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Kokana saad valmistada head ning paremat ka oma perele!

Õppekorraldus

Mittestatsionaarne õpe toimub E-R kord kuus sessioonidena vastavalt õppetöögraafikule sh tuleb sooritada ettevõttepraktika 36 EKAP (117 tööpäeva). Täpsed päevad ja õppenädalad saab esimesel koolipäeval üle vaadata ja vajadusel muuta vastavalt enamuse soovidele grupis, oleme paindlikud. 

Õppesisu

  •    Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  •    Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  •    Toitlustamine
  •    Menüü planeerimine
  •    Praktiline töö suurköögis
  •    Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  •    Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  •    Praktiline töö restoranis
  •    Praktika
  •    Valikõpingud
  •   Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kokk EKR 4. taseme kutseeksam. 
Õppe- ja rakenduskavad

Koka eriala õppekavalink opens on new page ja rakenduskava link opens on new page

Meie pakume
Kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame

Huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

Ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Kontakt
Avaldatud 02.03.2023. Viimati muudetud 09.04.2024.